Wat is belangrijk als ik een led spot wil dimmen?

Elk huis heeft verlichting nodig. Vooral in de winter kan het erg donker worden in de huizen in Nederland. Niemand zit erop te wachten om in een donker huis te zitten. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor ledverlichting. Ledverlichting heeft veel voordelen die gunstig uitpakken. Led spots zijn zeer aantrekkelijk, omdat je deze vaak kan dimmen. Wil je weten waar je op moet letten als je led spots wil dimmen? Lees dan verder.

Mogelijkheid tot dimmen

Het is ten eerste belangrijk dat je ledverlichting koopt die daadwerkelijk de optie heeft om het licht te dimmen. Het is namelijk zo dat niet elke soort ledverlichting geschikt is om te dimmen. Over het algemeen zijn de meeste led spots dimbaar, maar controleer dit altijd even van tevoren. Het zou zonde zijn als je jouw geld uitgeeft in de veronderstelling dat de led spots dimbaar zijn, terwijl dat helemaal niet het geval is.

Dimmer erbij

Op het moment dat je dimbare ledverlichting hebt aangeschaft, is het belangrijk dat je de juiste dimmer koopt. Elke ledverlichting heeft weer een eigen dimmer nodig, want anders gaat het niet werken. De normale dimmers worden over het algemeen gebruikt voor gloeilampen en als je deze dimmer wil gebruiken voor led spot, dan gaat het mis. Zorg er dus echt voor dat je de juiste dimmer aanschaft zodat jij kan genieten van dimbaar licht.

Installeren

Als je led spots gaat installeren, is het belangrijk dat je de stroom uitzet. Er kunnen ongelukken gebeuren als de stroom nog aan staat. Als je dit hebt gedaan, kan je kruisjes op het plafond zetten. Door deze kruisjes kan je zien waar de led spots geïnstalleerd moeten worden. Boor vervolgens een gat in het plafond met dezelfde grootte als de led spots. Zorg ervoor dat het gat niet te groot is. Vervolgens kan je de spots in het gat drukken en de lampjes plaatsen. Heb je dit gedaan? Zet dan de stroom weer aan en check even of het werkt. Vervolgens kan je de dimmer koppelen aan de led spots.

Voordelen led

Er zijn genoeg redenen waarom mensen steeds vaker voor ledverlichting kiezen. Ten eerste is ledverlichting beter voor het milieu. Ledverlichting heeft namelijk een lange levensduur. Dit is vooral handig, omdat je niet om de zoveel tijd de lamp hoeft te vervangen. Daarnaast is ledverlichting gunstig voor de energiekosten. Gebruik je nog een dimmer bij de ledverlichting? Dan kan je nog meer energiekosten besparen, want het licht staat niet helemaal aan. Een ander voordeel van ledverlichting is dat deze niet zo snel warm wordt waardoor het ook een stuk veiliger is. Kortom, het is slim om over te stappen naar ledverlichting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *