Wat is de meest geschikte sfeerhaard voor je interieur?

Het is lastig om te bepalen welke sfeerhaard het meest geschikt is voor in het interieur. Dit heeft namelijk te maken met het feit dat iedereen andere wensen heeft die allemaal aansluiten op verschillende soorten sfeerhaarden. Om die reden kan je hieronder wat handige informatie lezen over een aantal sfeerhaarden. Hopelijk word je er wat wijzer van en kan je makkelijker een keuze maken. Lees dus vooral even verder als je benieuwd bent.

Elektrische haarden

Sommige mensen zijn van mening dat elektrische haarden het meest geschikt zijn als sfeerhaard. Elektrische haarden hebben namelijk allerlei handige voordelen waardoor het voor veel mensen aantrekkelijk wordt om daarvoor te kiezen. Het grootste voordeel is waarschijnlijk dat je alleen een stopcontact nodig hebt en dus geen afvoer.

Het is dus wel belangrijk dat je een stopcontact in de buurt hebt van de plek waar je de elektrische sfeerhaard wil neerzetten. Je kan onder andere kiezen tussen een vrijstaande of ingebouwde elektrische sfeerhaard. Het hangt maar net af van jouw eigen wensen. Het is belangrijk om te weten dat niet elke elektrische sfeerhaard voor warmte zorgt. Als je dit wel wil, dan zal je het vaak erbij moeten aanschaffen.

Gashaarden

Gashaarden zijn haarden die vaak wordt gebruikt als sfeerhaard. Het voordeel van een gashaard is dat deze wel voor warmte in de woonkamer zorgt. Veel mensen willen toch echt kunnen genieten van de warmte die een sfeerhaard afgeeft. Daarnaast ziet het vlammenspel er realistisch uit en dit maakt de gashaard dan ook zo aantrekkelijk.

Net als bij de elektrische haarden, kan je kiezen voor een vrijstaande of ingebouwde gashaard. De keuze ligt daarin helemaal bij jou. Een gashaard is te besturen door middel van een telefoon. Je kan namelijk een applicatie downloaden waarmee je de gashaard kan aanzetten, maar ook uitzetten. Als het goed is, kan je met de applicatie zelfs de warmte instellen.

Houtkachel

Houtkachels zijn toch wat minder populair in Nederland als sfeerhaard. Houtkachels werden voornamelijk in het verleden gebruikt. Toch zorgt een houtkachel ervoor dat deze meteen wordt gezien door bezoek. Het is vaak een indrukwekkende sfeerhaard. Tegenwoordig kan je ook op het gebied van houtkachels kiezen voor bijvoorbeeld een vrijstaand of hangend model. De keuze wordt in ieder geval niet beperkt op dat gebied.

Een houtkachel zorgt in ieder geval voor veel warmte in de ruimte. Dit is natuurlijk ideaal in de herfst en winter. Het is wel goed om te weten dat een houtkachel het meeste onderhoud vereist. Zo is het de bedoeling dat het kanaal wordt schoongemaakt. Dit moet een erkende schoorsteenveger doen. Daarnaast mag je niet vergeten om het as vaak genoeg weg te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *