Wat is goed speelgoed voor je hond?

Hondenspeeltjes zijn er vandaag in alle mogelijke vormen, formaten en materialen, sommigen zelfs ontworpen met speciale doeleinden. Maar lang niet elk speeltje is geschikt voor alle honden. Sommige kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Zorg er dus in de eerste plaats voor dat ook het speelgoed voor je hond duurzaam is. Aangepast hondenspeelgoed van goede kwaliteit is vaak duurder dan goedkope speeltjes. Bespaar toch maar niet op de kwaliteit van je hondenspeelgoed. Goed speelgoed is in de eerste plaats veilig en dat is alleen maar in het voordeel van je favoriete viervoeter.

Welk speelgoed is het best voor je hond?

Welk speeltje het meest geschikt is voor je trouwe vriend hangt van meerdere factoren af. In de eerste plaats van de activiteiten die je hond het leukste vindt. Jaagt hij vaak achter dingen aan? Dan is een bal een goede keuze. Kies in dat geval voor een bal van goede kwaliteit, een die je hond niet of moeilijk kan stuk bijten. Hou dus zeker rekening met de grootte van de bal. Voor kleinere honden kies je een kleine bal. Ballen die te groot zijn schrikken hem af. Kauwt je hond liever dan achter een bal aan te draven? Kies hem of haar dan een veilig kauwspeeltje. Verschillende producenten van hondenvoer hebben ook gebitsverzorgende kauwproducten. Zo houden ze al spelend hun gebit in topconditie.

Sommige speeltjes vragen extra waakzaamheid

Hondenspeelgoed uitgerust met batterijen kan gevaarlijk zijn. Laat je hond daar dus niet alleen mee spelen. Andere speeltjes zijn dan weer bedoeld om samen te spelen. Zorg er ook voor dat je hond zijn speeltjes niet te vlug beu wordt. Je geeft hem dus best niet alle speeltjes tegelijk, maar vervang ze regelmatig.

Goed hondenspeelgoed is veilig speelgoed

Voor je speelgoed koopt voor je hond controleer je het grondig. Lang niet alle hondenspeelgoed is veilig. Controleer het speelgoed op loszittende onderdelen die je hond kan inslikken en zijn luchtwegen kunnen blokkeren waardoor hij zelfs kan stikken. Goed hondenspeelgoed bevat geen scherpe randen of onderdelen waar je hond zich kan aan bezeren. Geef de hond ook geen knuffels van je kinderen. Sommigen bevatten vulling die giftig kan zijn voor je huisdieren.

Voor elke leeftijd een aangepast speeltje

Goed speelgoed is aangepast aan de leeftijd van je hond. Het favoriete speelgoed van je:

  • Puppy: speeltjes van zacht, flexibel rubber. Bij het wisselen van zijn tanden geef je hem best een speeltje waar hij veilig en naar hartenlust kan op kauwen.
  • Na hun puppytijd: verdienen vooral zachte en soepele ballen hun aandacht, zowel buiten als binnen. Als ze maar achter iets kunnen aanrennen zijn ze de koning te rijk. Een frisbee bijvoorbeeld is prettig voor zowel hond als baasje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *