Wat te doen als je huis last heeft van schimmel

schimmel op de muur

schimmel op de muur

Schimmel groeit op organisch materiaal, zoals brood of planten. Het kan ook binnenshuis groeien als er een hoge vochtigheidsgraad is. Schimmel op het oppervlak van voedsel is misschien niet altijd schadelijk om te eten, maar schimmel die binnen in huizen groeit kan wel ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Wil je weten hoe je schimmel herkend en het probleem kan oplossen? Lees dan verder.

Schimmel herkennen

Als je huis last heeft van schimmel dan moet je vaststellen welke soort schimmel het is en waar hij groeit. Het identificeren van schimmel kan lastig zijn, maar het is belangrijk omdat verschillende soorten schimmels verschillende gezondheidsrisico’s hebben. Stachybotrys Chartarum bijvoorbeeld is een zwarte schimmel die gewoonlijk niet in huizen wordt aangetroffen, tenzij het er erg vochtig is. Als deze schimmel in je huis groeit, kan dat ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Raadpleeg het internet of een expert om vast te stellen met wat voor type schimmel jij te maken hebt.

Het probleem verhelpen

Schimmel op de muur verwijderen kun je het beste doen door een vakman in te huren. Ze zullen de schimmel verwijderen en de sporen vernietigen, zonder je muur te beschadigen. Als je een vakman inhuurt hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over het inademen van de schimmelsporen.

Omdat een vakman vaak duurder is dan wanneer je het zelf gaat oplossen, kan je ook zelf speciale middelen kopen om de schimmel te bestrijden. Let er wel goed op dat het bestrijdingsmiddel geen schade veroorzaakt aan het oppervlak waar je het op gebruikt. Als je geen risico’s wilt nemen dan raden wij aan om naar kelderwaterdicht.nl te gaan, een specialist in het bestrijden van vocht en schimmel in huis.

Preventieve maatregelen om te voorkomen dat schimmel terugkomt

Schimmel groeit het beste in een vochtige omgeving. Je huis ventileren helpt om de hoeveelheid vocht die in je huis aanwezig is te verminderen. Je kunt ramen openzetten, plafondventilatoren aanzetten, deuren open laten staan, of een speciale ontvochtiger gebruiken.

Als je problemen hebt met schimmel, is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Als je de oorzaak van vochtigheid of lekkages verhelpt, voorkom je dat schimmel in de toekomst terugkomt.

Onthoud dat er niet één snelle oplossing is voor alle gevallen; vinden wat voor jou werkt kan tijdrovend en frustrerend zijn.

Al met al is er niet één snelle oplossing voor alle gevallen; vinden wat voor jou werkt kan tijdrovend en frustrerend zijn. De stappen die we hier geschetst hebben moeten je echter een goed uitgangspunt geven om van schimmel af te komen of te voorkomen dat het terugkomt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *