Wat zijn de voordelen van een infraroodverwarming?

infrarood verwarming

Infrarood verwarming wordt om een aantal redenen steeds populairder en het is logisch waarom dat het geval is. Het kan helpen om je energiekosten te verlagen, het kan de luchtkwaliteit in je huis verbeteren en je zelfs helpen om ‘s nachts beter te slapen. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van deze manier van verwarmen.

Het kan helpen om de energiekosten te verlagen

Als je in een ouder huis woont dat is gebouwd toen energie-efficiëntie geen topprioriteit was, zou je meer kunnen uitgeven aan je energierekening dan eigenlijk nodig is. In dat geval is infrarood verwarming misschien precies wat je nodig hebt om die kosten te verlagen.

Infrarood verwarming converteert energie op een efficiëntere wijze dan andere soorten warmtebronnen, wat betekent dat ze minder energie nodig hebben om meer warmte te produceren. Dat betekent lagere maandlasten! Alle beetjes helpen, toch?

infrarood verwarming

Gelijkmatige verwarming

Het verwarmt je van top tot teen: bij een conventionele verwarming wordt warmte overgedragen van een warme ruimte naar koudere gebieden. Infraroodstralers hebben echter warmtestralers die direct een behaaglijke warmte afgeven aan al je lichaamsdelen. Dit betekent dat waar je je ook in je kamer bevindt, het gelijkmatig wordt verwarmd en opgewarmd, of het nu dicht bij of ver weg van het apparaat is.

Het verbetert de luchtkwaliteit in de woning

Het kan moeilijk zijn om de luchtkwaliteit hoog te houden als je bijvoorbeeld huisdieren hebt. Het kiezen van een infrarood verwarmingssysteem kan echter helpen de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren door te voorkomen dat allergenen zoals pollen en schimmelsporen door je huis circuleren. Het verminderen van allergenen kan helpen om allergiesymptomen te verminderen en het comfort in je huis tijdens het allergieseizoen te vergroten.

Wat ook misschien goed is om te weten, is dat er twee soorten infrarood verwarmingssystemen zijn: direct en indirect. Je kunt beide typen gebruiken voor schonere lucht, maar directe verwarming verwarmt objecten in je huis in plaats van de lucht direct op te warmen. Het is minder effectief dan indirecte verwarming, maar het is goedkoper te installeren en gemakkelijker te bedienen. Indirecte infraroodverwarming is duurder om te installeren en vereist een ervaren technicus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *