Wat zijn rolgordijnen?

Een rolgordijn is een gordijn die je op kan rollen en af kan rollen, deze dient ter raamdecoratie om zo het raam af te dekken. 

Soorten rolgordijnen

Bij de aanschaf van een rolgordijn zijn er veel opties mogelijk. De meest relevante rolgordijnen met de voordelen zal ik hieronder benoemen. Zo zijn er:

  • Verduisterende rolgordijnen, dit rolgordijn wordt voornamelijk gemaakt voor het slaapkamerraam omdat je hiermee de lichtval zoveel mogelijk beperkt.
  • Lichtdoorlatende rolgordijnen, deze komen erg van pas om ruimte te creëren in je woning met een gemakkelijke bediening.
  • Duo rolgordijnen, het voordeel van de duo rolgordijnen is dat je altijd kan switchen tussen een lichte kamer of een verduisterde kamer. Overdag kan je zorgen dat je genoeg lichtinval krijgt en ‘s avonds zorg je juist voor meer verduistering voor tijdens het slapen.
  • Tuimel/Kantelraam rolgordijnen, dit is het perfecte gordijn om overdag of ‘s nachts een ruimte in je woning te ventileren. Een slaapkamer heeft bijvoorbeeld dagelijks toegang nodig tot frisse lucht omdat er zonder frisse lucht schadelijkheid kan ontstaan voor je gezondheid. Uiterst geschikt voor een rolgordijn draaikiepraam.
  • Elektrische rolgordijnen, deze rolgordijnen zijn ideaal voor mensen die waarde hechten aan luxe of het gewoonweg niet zelf meer kunnen op- en afrollen. Door middel van een afstandsbediening zorg je ervoor dat dit rolgordijn volledig automatisch zich op- en afrolt.

Rolgordijn op maat laten maken

Bij rolgordijnshop is het mogelijk om een rolgordijn op maat te laten maken. Het enige wat je zelf moet doen is de gewenste maten doorgeven in combinatie met wat algemene voorkeuren. De rest doet rolgordijnshop voor je!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *