Wel of geen beton ciré badkamer?

Ben je aan het overwegen om een beton ciré badkamer te nemen? Begrijpelijk want het geeft een erg unieke, moderne look aan jouw badkamer! Daarbuiten zijn er veel voordelen bij het nemen van dit soort stucwerk, maar helaas zijn er ook nadelen aan beton ciré badkamers. Hieronder zullen wij de voor- en nadelen bespreken voor jou!

Voordelen

Good news first, right? Er zijn enkele prettige voordelen aan het nemen van een beton ciré badkamer. Zo is het dat het uniek materiaal waaruit beton ciré is samengesteld, erg stevig en waterbestendig is. Het heeft een zeer goede hechting en kan daardoor op bijna elke ondergrond aangebracht worden. Wanneer je nog een extra coating aanbrengt voor extra bescherming, ben je verzekerd van dat jouw beton ciré vloer en / of muur niet alleen krasvrij is, maar ook waterafstotend en vuilwerend.

Daarbij is beton ciré naadloos, wat toe zal voegen aan de hygiëne van jouw badkamer. Aangezien dit materiaal namelijk geen voegen heeft, heeft water niet de kans om zich op te slaan en uiteindelijk uit te groeien als een schimmelinfectie. Aangezien het materiaal glad is, is het ook makkelijk te onderhouden en goed schoon te maken. Hier hoeft dus niet veel tijd ingestopt te worden.

Nadelen

With all good things, comes the bad. Helaas is het zo dat beton ciré niet heilig is en er zitten dus ook. Een van de grotere hiervan is, dat je beton ciré vloeren en muren niet constant nat kunt houden. Je zult na het douchen dus misschien af en toe vooral de vloer droog moeten vegen. Dit komt namelijk omdat beton ciré zelf niet waterdicht is, maar de coating die er overheen wordt gedaan, is dat wel. Mocht je de coating dus beschadigen op de vloer, kan dit betekenen dat het water het beton bereikt en hierdoor een lekkage veroorzaakt. Voorzichtig met de vloer zijn dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *