Welk type dekbed past bij mij?

Ieder mens heeft een goede nachtrust nodig. Slaap is namelijk erg belangrijk voor iedereen. Wanneer je niet goed slaapt, kan je dat weer merken in hoe je functioneert. Daarom is het belangrijk dat je een comfortabel bed hebt. Een goed dekbed is eigenlijk cruciaal. Wil je weten welk dekbed het beste bij jou past? Lees dan vooral snel verder voor een aantal tips die hopelijk helpen.

Donzen dekbed

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een donzen dekbed. Een donzen dekbed wordt gevuld met donsveren van bijvoorbeeld een eend. Het fijne aan een donzen dekbed is dat de vulling dus bestaat uit veren waardoor het dekbed erg licht is. Om die reden valt het donzen dekbed heerlijk om je lichaam heen en voelt het bijna alsof je niet onder een deken slaapt. Een donzen dekbed is geschikt voor mensen die het snel koud hebben, omdat het dekbed de warmte erg goed vasthoudt. Houd er wel rekening mee dat een donzen dekbed over het algemeen aan de prijzige kant ligt.

Katoenen dekbed

Een katoenen dekbed is het meest geschikt voor mensen die het vaak warm hebben tijdens het slapen. Als je het warm hebt, betekent dat over het algemeen dat je veel transpireert. Een katoenen dekbed kan de vocht goed reguleren. Het voordeel van een katoenen dekbed is dat je het dekbed zelf kan wassen. Je hoeft het katoenen dekbed niet in de winter weg te doen. Zelfs in de winter zorgt een katoenen dekbed voor genoeg warmte voor een goede nachtrust. Vergeet overigens niet dat je ook een goed hoofdkussen nodig hebt. Zo kan een latex hoofdkussen de juiste ondersteuning bieden.

Synthetisch dekbed

Synthetische dekbedden worden bijna altijd van polyester gemaakt. Een synthetisch dekbed is een goede optie voor mensen die allergisch zijn voor onder andere huisstofmijt. Hoewel een synthetisch dekbed niet heel ventilerend is, is het best wel luchtig. Dit kan een groot pluspunt zijn. Je kan een synthetisch dekbed, net als het katoenen dekbed, makkelijk in de wasmachine wassen. Hiernaast is het dekbed vaak niet heel duur. Voor een paar tientjes kan je meestal een prima synthetisch dekbed scoren in de winkel of online. De levensduur van het dekbed kan wel korter zijn dan bij andere dekbedden. Om de levensduur te verlengen, is het belangrijk dat je het dekbed goed blijft onderhouden.

Wollen dekbed

Wol valt onder natuurlijke materialen waardoor het eigenlijk als duurzaam aan te merken valt. Een wollen dekbed kan het vocht heel goed absorberen. Daarom is een wollen dekbed geschikt voor mensen die veel last hebben van transpireren. Het is wel belangrijk om te weten dat het een wat zwaarder dekbed is. Je moet hier dus wel van houden. Het wollen dekbed geeft in ieder geval veel warmte in de koude winter en genoeg verkoeling in de hete zomer. Mensen zien het vaak als een groot pluspunt dat een wollen dekbed lang meegaat. Het is wel van belang dat je het dekbed dan goed laat wassen bij een stomerij. Zo kan je het zo lang mogelijk goed onderhouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *