Welke leeslamp kies je om te lezen?

Je wilt onder goede omstandigheden aan je project of aan je cursussen werken als je nog studeert. Wist je dat werken in een prettige ruimte de productiviteit verhoogt? Als je een efficiënte lamp heeft, worden de ogen minder vermoeid en kun je productiever zijn. Ik zal enkele tips en advies geven over  waar je de juiste leeslamp voor jouw behoeften kunt kopen.

Leeslampje

Wat is er nodig om het juiste licht te kiezen om te lezen? Goede helderheid en goede ergonomie. Het verzorgen van de ogen is essentieel, of je nu in bed ligt om te slapen, na een dag werken of op de bank om de lessen te lezen. Het is belangrijk om uw favoriete boek of de dagelijkse krant te herzien, te lezen om een ​​goede mentale hygiëne te behouden!

Allereerst moet het leeslicht op een bepaalde afstand, ongeveer 50 cm, worden geplaatst om niet te veel te worden beïnvloed door het blauwe licht dat het afgeeft.

Ook al is je geest gefocust op lezen, je brein pikt onbewust alles op wat er rondom gebeurt en pikt precies het licht op dat afkomstig is van de LED- verlichting. Als  je ogen niet kunnen volgen door slecht licht, kun je lezen of worden herzien, ernstig worden beïnvloed. Vandaar de noodzaak om voor kwaliteit en ergonomisch te kiezen.

Hoe helder moet een lamp zijn om optimaal te kunnen lezen?

Een typische leeslamp heeft 300-500 lux verlichting voor de werkruimte (werken op een computer of notities maken), 500-1000 lux is typisch voor kantoorwerk en 1000+ lux voor visuele prestaties zoals gedetailleerde tekeningen of nauwkeurig mechanisch werk.

Maar dat betekent : lux ? Het is de hoeveelheid licht in een bepaald gebied, voornamelijk weergegeven door helderheid.

Helaas praten we maar zelden over deze waarde, die voor ons belangrijk blijft. Dit betekent dat je het moet aanpassen aan uw omgeving voor een optimale helderheid .

Is led voldoende om te lezen?

Veel ouders stellen zichzelf de vraag. De LED- verlichting  van een leeslamp heeft enkele voordelen ten opzichte van traditionele gloeilampen. Ze hebben een veel betere energie-efficiëntie (50% energiebesparing en dus een lagere klimaatimpact), een lange levensduur (20.000 tot 50.000 uur) en zijn beter bestand (geen gloeidraad of glas om te breken). Het is inderdaad zuinig in termen van energie en kan duizenden uren werken.

Voor het afspelen is het grote voordeel dat als je investeert in led-bureaulampen  zonder draad , je meestal de helderheid kunt aanpassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *