Woning verkopen? Neem een makelaar in de arm

Woning verkopen Den Haag

Of je er echt op zit te wachten is wellicht de vraag, maar toch ontkom je er uiteindelijk nooit aan: de woning waarvan je de trotse bezitter bent zul je ooit moeten verkopen. En iedereen die dit al eens heeft meegemaakt zal kunnen beamen dat er veel komt kijken wanneer je je woning verkoopt. Naast dat dit een emotionele gebeurtenis is heeft het ook een grote financiële impact. En dan komt er nog enorm veel regelwerk op je af ook. Wil je je woning verkopen in Den Haag en zie je tegen dit proces op, dan is het zeker verstandig een verkoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar neemt grote delen van het verkoopproces voor zijn rekening, waardoor jij het een stuk rustiger hebt en mogelijk zelfs een beter verkoopresultaat boekt. 

Goud waard aan de onderhandelingstafel

Over het algemeen staan makelaars erom bekend uitstekende onderhandelaars te zijn. Uiteraard komt dat tijdens het verkopen van jouw woning heel goed van pas. Niet dat er bij zo’n proces nog sprake is van een fysieke onderhandelingstafel; de onderhandelingsstrategieën van zo’n makelaar kunnen wel degelijk goud waard zijn als het erop aankomt. Bij dit aspect horen overigens ook de taferelen die komen kijken bij het in goede banen leiden van eventuele overbiedingen. Natuurlijk wordt dit alles voorafgegaan met het bepalen van een geschikte vraagprijs.

Woning verkopen Den Haag

Bespaar tijd aan administratieve handelingen

Of je nu als kopende of verkopende partij betrokken bent bij een woningoverdracht, veel administratief werk is er altijd mee gemoeid. Werk je dan als verkoper van een woning niet met een makelaar, dan zul je alle administratieve en juridische verplichtingen zelf moeten nakomen. Denk hierbij ten eerste al aan het opstellen van een voorlopig koopcontract. Naderhand ben je ook verantwoordelijk voor een probleemloze overdracht bij een erkende notaris.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *