Woonkamer verlichten

industriele verlichting

De woonkamer is een plek waar je waarschijnlijk veel tijd in door brengt. Door te zorgen voor een goede verlichting kun jij een mooie sfeer creƫren. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten verlichting voor je woonkamer, denk bijvoorbeeld maar aan dimbare lichten, industriele verlichting, en nog veel meer. Een goede tip om je woonkamer te verlichten, is om gebruikte maken van sfeerverlichting. Sfeerverlichting maakt namelijk je woonkamer lekker knus en gezellig, en is ideaal om goed te kunnen ontspannen na een lange dag. Ook kun je kiezen voor een sfeervolle avond met vrienden, door een goede licht setup te hebben. Wij kunnen je adviseren om te kiezen voor een lichtbron die tot maximaal 2700 kelvin gaat. Dit is namelijk extra warm en geeft een mooi wit licht af.

industriele verlichting

 Hoeveel lampen heb je nodig om je woonkamer het beste te verlichten?

Dit is een vraag die vaak voorbijkomt, en erg belangrijk is. Kijk hierbij naar de totale oppervlakte van je ruimt en ook naar de hoogte van je plafond. Aan te kunnen raden is om gebruik te maken van 2900-300 lux in je woonkamer. Dit bekent dat wanneer je woonkamer bijvoorbeeld 40 vierkante meter is, je een totaal van 120000 lumen nodig hebt om een mooie verlichting tot stand te brengen. Ook ligt het aan het type armatuur, welk aantal lampen je exact nodig hebt. Kies je bijvoorbeeld voor een plafondlamp, dan heb je natuurlijk minder lampen nodig aangezien deze al een groot deel van de ruimte zal verlichten.

 Spots

Een andere tip is om gebruik te maken van spots. Ideaal op plekken waar het grote licht niet zo goed komt, maar ook ideaal op plekken waar jij bijvoorbeeld juist wat extra sfeer wilt maken. Aan te raden is om de spots altijd te verdelen met een afstand van tussen de 180 en de 150 centimeter. Op deze manier komt namelijk de verlichting het beste tot zijn recht in de woonkamer, en zal je ook niet last hebben van een licht dat bijvoorbeeld weer te vel is. Meet ook altijd alles goed op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *