Zijn moderne (jaga) radiatoren beter dan oude radiatoren?

Hoewel er een groot aantal innovaties is op het gebied van jaga radiator ontwerp, zijn er net zo veel prestatieverbeteringen. Veel van deze zijn gehandhaafd om te voldoen aan moderne kwaliteitsnormen en veiligheidsvoorschriften. Zowel in het Nederland als in het buitenland. De productkwaliteit is ook aanzienlijk verbeterd! Dit heeft geleid tot een superieur gietwerk zowel binnen als buiten de unit. Vooral in gebieden zoals waterkanalen waar een ruwere afwerking de prestaties kan belemmeren. 

Hoe efficiënt is een moderne radiator?

Het is gemakkelijk aan te nemen dat radiatoren die decennia geleden zijn gemaakt, minder efficiënt zijn. Maar studies hebben aangetoond dat een nieuwe radiator maar liefst twee keer zo efficiënt kan zijn als zelfs een twintig jaar oud equivalent. Deze verbetering is grotendeels te danken aan moderne ontwerpen die zowel het oppervlak vergroten als de watercirculatie verbeteren om verspilling van energie tot een minimum te beperken. Eenheden zijn over het algemeen kleiner. En verbruiken minder energie en produceren tegelijkertijd een gelijke of grotere warmteafgifte. Deze zuinigere units verminderen ook het watervolume. Wat snellere temperatuur aanpassingen en een lager energieverbruik betekent.

Is het nodig om een oude radiator te vervangen?

Het is heel goed mogelijk dat u uw radiatoren om prestatie redenen niet wilt vervangen en dat u meer geïnteresseerd bent in een visuele upgrade. Als u zich concentreert op het verbeteren van de esthetiek van uw radiator, zijn er talloze ontwerpen waaruit u kunt kiezen. Moderne ontwerp- en fabricagetechnieken hebben geresulteerd in radiatoren die slanker, efficiënter en beschikbaar zijn. Dit allemaal in een grotere verscheidenheid aan vormen en maten dan ooit tevoren. Naast minimalistische flatpanel-units zijn er een aantal traditionele kolomradiatoren die klassiek design combineren met moderne technologie. Zodat u uw verwarmingssysteem kunt bijwerken zonder het bestaande gevoel van uw woning op te offeren.

Hoewel het vervangen van uw radiator een relatief eenvoudige procedure lijkt, kan het rommelig en tijdrovend zijn. Een goede loodgieter zou in staat moeten zijn om meerdere radiatoren per dag te vervangen. Dus het is de moeite waard om een ​​beetje extra uit te geven om het werk snel en professioneel gedaan te krijgen. Om extra gedoe te voorkomen, helpt het om nieuwe radiatoren te kiezen waarvan de connectoren zich in dezelfde positie bevinden als uw vorige units.

Bron: Radiatoren Discounter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *