Zo lang mogelijk zelfstandig blijven, zo doe je dat!

bed senioren

Wijsheid komt met de jaren. Maar aan ouder worden kleven ook nadelen. Je bent bijvoorbeeld minder vitaal en het lijkt steeds lastiger om lange afstanden te lopen. Deze periode van verandering kan voor best wat stress zorgen. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. In deze blog delen we graag een aantal van die hulpmiddelen. Heb je zelf nog tips op dit gebied? Laat dan gerust een reactie achter onderaan deze blog. We bekijken de blog regelmatig en zullen je tips toevoegen aan ons verhaal (mits het ook echt goede tips zijn natuurlijk). 

Moeite met in- en uitstappen van je bed? Dit is de oplossing! 

Het lijkt eenvoudig om zelfstandig je bed in- en uit te stappen. Toch kan dit een hele opgave zijn wanneer je ouder bent. Wanneer je niet zelfstandig meer in- en uit bed kunt stappen, is het al gauw noodzakelijk om hulp in te schakelen. Dit kun je gelukkig voorkomen door een hoog laag bed aan te schaffen. Een hoog laag bed zorgt ervoor dat je makkelijk in- en uit kunt stappen. Middels de bijgeleverde afstandsbediening kun je de hoogte van het bed eenvoudig verstellen. De sta op functie van het bed zorgt er vervolgens voor dat je eenvoudig in- of uit kunt stappen. 

Verpleegbed

Ben je al enigszins hulpbehoevend, maar kun je nog wel zelfstandig wonen? Dan is een verpleegbed een goed idee. Middels een verpleegbed kun je zorg ontvangen van bijvoorbeeld een huisarts, zonder dat je je eigen woning hoeft te verlaten. Met deze 2 tips hopen we dat je zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *