Zo maakt u tapijttegels schoon

Heeft u tapijttegels in huis of op kantoor en zit er een vlek in het tapijt? Geen paniek! Tapijttegels zijn namelijk veel makkelijker schoon te maken dan normaal tapijt. In dit artikel leggen wij u stap voor stap uit hoe u de tegels het beste schoonmaakt.

Waardoor zijn de tegels vies?

Voordat u daadwerkelijk start met het schoonmaken van de tegels, is het belangrijk om het juiste schoonmaakmiddel te zoeken. Hiervoor moet u echter eerst wel weten wat de vlek in het tapijt heeft veroorzaakt. U gebruikt immers verschillend schoonmaakmiddel voor verschillende soorten vlekken. Zorg er dus voor dat u weet waardoor de vlek is veroorzaakt, en u vervolgens schoonmaakmiddel zoekt dat deze vlek reinigt. Let wel op, zorg ervoor dat het schoonmaakmiddel geschikt is voor tapijttegels.

Haal de desbetreffende tegel(s) uit de vloer

Wanneer u uw tapijt schoonmaakt, komt nu het grootste voordeel van tapijttegels ten opzichte van normaal tapijt aanbod. U kunt de losse tegels namelijk uit de vloer halen. In plaats van dat u het gehele tapijt schoonmaakt, is het dus het handigst om alleen de tegel(s) met vlekken uit het tapijt te halen. Zo kunt u deze vervolgens schoonmaken.

tapijttegels

Maak de tapijttegels schoon

Wanneer u de tegels heeft verwijderd, kunt u daadwerkelijk beginnen met het schoonmaken ervan. Zoals eerder gezegd, is het belangrijk dat u hiervoor een middel gebruikt dat daadwerkelijk effectief is tegen de vlekken die in het tapijt zitten. Voor sommige vlekken hoeft u misschien slechts een vochtig doekje te gebruiken, terwijl u voor andere een sterker middel moet gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk om erop te letten dat het middel geschikt is voor tapijttegels.

Laat de tegels drogen en leg ze terug

Nadat u de tegels gereinigd heeft, is het belangrijk om ze te laten drogen voordat u ze teruglegt. Hoe lang de tapijttegels moeten drogen is afhankelijk van hoe vochtig ze zijn na het wassen, maar over het algemeen zullen ze na 24 uur droog genoeg zijn om weer in de vloer te leggen. Wanneer de tegels droog zijn, kunt u ze weer terugleggen tussen de rest van het tapijt.

Krijgt u de vlekken er echt niet meer uit? Dan hoeft u gelukkig niet het hele tapijt te vervangen, maar kunt u losse nieuwe tegels kopen die passen bij de rest van uw tapijttegels. Op zoek naar goedkope tapijttegels? Kijk dan eens op de website van Van Heugten Tapijttegels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *